keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Kesäkurpitsaspagetti

Kesäkurpitsaspagetti on parhaimpia pastan korvikkeita jauhoja tai hiilihydraatteja vältteleville. Vaikka resepti on yksinkertainen, niin laitetaan se silti tänne, jos joku ei ole vielä kuullut miten kesäkurpitsaspagettia tehdään.

Kesäkurpitsaspagetti (2-3 annosta)



1 kesäkurpitsa
n. 1 tl oliiviöljyä / 100g kesäkurpitsaa
suolaa, pippuria

1. Suikaloi kesäkurpitsa spagettimaiseksi nauhaksi.
2. Paista suikaleet pannulla öljyssä pehmeiksi ja mausta.
3. Tarjoa heti (esimerkiksi pastakastikkeiden tai juuston kera).

Ravintosisältö:

Riippuu kesäkurpitsan koosta.
100 g kesäkurpitsaa + 1 tl (n. 5 g) öljyä:
P 0,6 g, R 5,4 g, H 2,5 g


Kesäkurpitsaspagetin saa helposti tarpeeksi ohueksi tagliatellemaiseksi nauhaksi, kun ottaa avuksi juustohöylän. Ensin vetää juustohöylällä kurpitsan yhteen suuntaan ohuiksi levyksi (näitä levyjä voi käyttää myös lasagnelevyjen korvikkeena) ja sitten leikkaa levyt veitsellä sopivan levyikseksi nauhaksi. Suikaloimiseen on olemassa myös hassuja laitteita mutta itse en ole sellaisia kokeillut tai kokenut tarpeelliseksi.

Paistettaessa ei saa olla liian kuuma pannu, sillä kesäkurpitsan ei ole tarkoitus ruskistua vaan vain kypsyä ja pehmentyä. Valmista on kun kurpitsa muuttuu lötköksi ja pehmeäksi. Sitten mausteet pintaan ja syödään heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti