torstai 11. syyskuuta 2014

Mantelikuorrutteinen porsaanleike

Tähän leikkeeseen on saatu idea wieninleikkeestä mutta lihana on käytetty possua vasikan sijaan. Myöskään tuplaleivitystä jauhoilla ja korppujauhoilla ei tehdä vaan kuorrutteeksi riittää yksinkertainen leivitys mantelijauholla. Nopeasti helppoa ja hyvää, kunhan malttaa käyttää paistaessa tarpeeksi voita eikä käristä kuorrutetta pilalle.

Mantelikuorrutteinen porsaanleike (4 annosta)



4 kpl porsaan ulkofilepihvejä
1 muna
n. 4 rkl mantelijauhoja
suolaa, pippuria
voita ja/tai öljyä paistamiseen

1. Nuiji pihvit ohuiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
2. Riko muna lautaselle ja riko sen rakenne.
3. Kaada mantelijauhot toiselle lautaselle.
4. Leivitä pihvit kääntelemällä ne ensin munassa ja sitten mantelijauhoissa.
5. Paista pihvit pannulla runsaassa rasvassa n. 2-3 min. / puoli (paksuudesta riippuen).


Tarjosin porsaanleikkeen kanttarelli-kesäkurpitsalisukkeen ja salaatin kera. Ja jos joku ihmettelee, miten possunleike näyttää noin pieneltä lautasella, niin se ei ole pieni vaan lautanen on isompi kuin normaalisti ;) .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti