tiistai 28. heinäkuuta 2015

Tomaattipihvit

Tähän aikaan vuodesta on tomaateissa hyvät valikoimat. Siksi kannattaa kokeilla myös muitakin tomaattilajikkeita kuin vain sitä "perustomaattia" ja "pikkutomaattia". Valitettavasti muita lajikkeita ei ihan joka kaupasta saa, kun valikoima on vain sitä samaa ympäri vuoden. Jos harvinaisempia lajikkeita ei kukaan osta ja kysele, ei niitä kauppoihin tule tarjolle. Rohkeasti siis laittamaan palautetta omaan kauppaan sekä kirjallisesti pyytämällä lisää vaihtoehtoja että myös ostamalla sitten niitä muitakin lajikkeita, jos niitä vaan on tarjolla. Onneksi edes "pihvitomaattia" saa vähänkin isommista kaupoista, joten niitä ostamalla voi helposti aloittaa "uusien" tomaattilajikkeiden testauksen. Ja jos miettii mitä niistä pihvitomaateista sitten voisi tehdä, niin tässä on yksi oiva resepti. Tomaattipihvit voi syödä joko lisukkeena tai pääruokana jonkun sopivan proteiinipitoisen lisukkeen kanssa.

Tomaattipihvit (3-4 annosta) ***



3-4 pihvitomaattia (n. 150 g tomaattia / annos)
1-2 munaa
1 punasipuli
2 tl kuivattua basilikaa
suolaa
n. 1 dl mantelijauhoja tai korppujauhoja tms.
voita

1. Viipaloi tomaatit n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi, hienonna sipuli mahdollisimman pieneksi.
2. Riko muna lautaselle ja riko rakenne haarukalla.
3. Laita jauhot lautaselle, sekoita niihin sipuli, suola ja basilika.
4. Kastat tomaatit ensin munassa ja sitten jauhoseoksessa, paista voissa pannulla kullanruskeiksi molemmilta puolilta.


Söimme tomaattipihvejä paahtopaistin lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti