lauantai 14. kesäkuuta 2014

Lanttumuusi

Keittiössämme käytetään paljon lanttua perunan korvikkeena, koska lantussa on vähemmän hiilihydraattia ja enemmän makua. Lisäksi lantun ominaisuudet ovat muutoin hyvin perunan kaltaiset, joten se sopii useimpiin ruokiin perunan korvaajaksi.

Lanttumuusi (4-5 annosta)



n. 750 g lanttua
n. 30 g voita
n. 1,5 dl kermaa
suolaa

1. Pilko lantut ja keitä väljässä vedessä kypsiksi (n. 15 min.).
2. Kaada keitinvesi pois, lisää voi, kerma ja suola.
3. Soseuta esim. sauvasekoittimella.
4. Maista, lisää voita, kermaa ja/tai suolaa tarvittaessa.

Ravintosisältö:

Koko resepti:
Annosta kohti (4/5 annosta):

Muusia voi kokeilla hyvin myös muistakin kasviksista tai niiden yhdistelmistä, esim. palsternakka, porkkana, mukulaselleri, kukkakaali ja parsakaali on todettu toimiviksi.

1 kommentti: