perjantai 20. helmikuuta 2015

Lapinpata

Rojektivihkosista löytyi hauska pororesepti, jossa pataa höystettiin leipäjuustolla. Päätin kokeilla sitä, mutta kaupasta ei löytynyt poronpaistia, joten tein sitten saksanhirviversion. Ei se nyt saksanhirvellä ehkä enää lapinpata ole, mutta olkoon nyt tuollainen nimi. Hyvää oli silti, saattaisi olla vielä parempaa porosta. Omana lisäyksenä laitoin mukaan vielä nauriskuutioita, jolloin pata ei tarvinnut enää erillistä lisuketta.

Lapinpata (4-6 annosta)



400-500 g poronpaistia tms. (esim. saksanhirvi tai hirvi)
600-750 g nauriita
1 ps pikkuporkkanoita (250 g)
200 g leipäjuustoa
n. 1/2 dl kermaa
voita
suolaa, pippuria

1. Ruskista kuutioitu liha voissa padassa, mausta, lorautua hieman vettä pataan ja anna hautua n. 30 min.
2. Pilko ja kuori nauriit ja porkkanat, lisää pataan ja hauduta kypsäksi (n. 20 min.).
3. Lisää kuutioitu leipäjuusto ja kerma, hauduta vielä hetki ja tarkista maku.

2 kommenttia:

  1. Jännää että nauriita saa nykyään vielä kevättalvellakin. Mulla on piintynyt käsitys, että nauriiden syönti loppuu viimeistään lokakuussa, kun ne eivät säily :)

    VastaaPoista
  2. Nyt olikin viimeiset hetket käyttää :) . Eivät tosiaan säily niin kauan kuin muut juurekset (joita saa ympäri vuoden) mutta sentään pari kuukautta noston jälkeen, joten vielä tammi-helmikuun vaihteessa niitä löytää hyvin varustetuista kaupoista.

    VastaaPoista