Lapinpata (4-6 annosta)
400-500 g poronpaistia tms. (esim. saksanhirvi tai hirvi)
600-750 g nauriita
1 ps pikkuporkkanoita (250 g)
200 g leipäjuustoa
n. 1/2 dl kermaa
voita
suolaa, pippuria
1. Ruskista kuutioitu liha voissa padassa, mausta, lorautua hieman vettä pataan ja anna hautua n. 30 min.
2. Pilko ja kuori nauriit ja porkkanat, lisää pataan ja hauduta kypsäksi (n. 20 min.).
3. Lisää kuutioitu leipäjuusto ja kerma, hauduta vielä hetki ja tarkista maku.
Jännää että nauriita saa nykyään vielä kevättalvellakin. Mulla on piintynyt käsitys, että nauriiden syönti loppuu viimeistään lokakuussa, kun ne eivät säily :)
VastaaPoistaNyt olikin viimeiset hetket käyttää :) . Eivät tosiaan säily niin kauan kuin muut juurekset (joita saa ympäri vuoden) mutta sentään pari kuukautta noston jälkeen, joten vielä tammi-helmikuun vaihteessa niitä löytää hyvin varustetuista kaupoista.
VastaaPoista