keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Helppo kookoskanakeitto

Tässä viimeaikoina on tullut kirjoitettua tänne useampi broileriresepti, vaikka pyrin välttämään broileria ja valitsemaan mielummin vähän eettisempiä lihavaihtoehtoja. Jotenkin vaan kesällä tulee silti siihen broileripakettiin tartuttua, kun haluaa ruokaa nopeasti ja helposti. Tässäpä siis vielä yksi broileriresepti, ohje on alunperin jostain karppikirjasta, joista kirjoittelin ohjeita ylös kun karppaamisen aloitimme. Mikä kirja on kyseessä onkin sitten jo unohtunutta tietoa... Ohjetta on jälleen pikkaisen muunneltu esim. jättämällä mielestäni karppiohjeessa täysin turha ripaus sokeria pois.

Helppo kookoskanakeitto (3-5 annosta)



1 tkl kookoskermaa tai -maitoa
5-7 dl kanalientä
1 sitruunan mehu
450 g broilerisuikaleita
chiliä, inkivääriä, suolaa, basilikaa

1. Laita nesteet ja mausteet kattilaan, anna kiehahtaa ja kiehuta hiljalleen n. 30 min. kannen alla.
2. Lisää broileri ja kiehauta n. 15 min. kunnes broileri on kypsää.


Itse käytän aina itsetehtyä kanalientä, sitä kun on todella helppo tehdä esim. grillibroilerin jämistä (ohjeen laitan kun seuraavan kerran sitä teen). Sitruunaa en viitsi ostaa pelkän mehun takia vaan yleensä jääkaapista löytyy sitruunamehupurkki, josta voi arvioida suunnilleen tarvittavan määrän mehua kokkauksiin. Mausteet voivat olla kuivattuja tai tuoreita, tällä kertaa käytin kuivattuja mutta toki tuoreilla saa paremman ja intensiivisemmän maun. Mausteita saa laittaa tähän reseptiin oman maun mukaan, mutta keitossa saa olla potkua. Maut tulevat hyvin esille keitettäessä, joten kannattaa maistella ja testailla keitosta sen kiehuessa.

Kun mausteliemi on kiehautettu, lisätään broileri vähän kerrallaan liemeen. Käytän tässä valmista suikaletta, mutta toki voi ostaa filettä tms. ja pilkkoa sen sopiviksi suupaloiksi. Broileri kypsyy pinnalta heti kun sen heittää kiehuvaan liemeen, mikä onkin tarkoitus, jotta se pysyy mehevänä. Jos liemi pääsee jäähtymään niin ettei se enää kiehu, lisää lämpöä ja/tai odota hetki että se kiehuu uudelleen ennen kun laitat sinne lisää broilerinpaloja. Ja broilerihan on toki aina marinoimatonta, vaikka en sitä näissä ohjeissa erikseen korosta. Noin 15 min. kiehauttelun jälkeen broileri on kypsää ja keitto valmis tarjottavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti