sunnuntai 3. elokuuta 2014

Hyvät, pahat ja rumat broilerikökkeröt

Italo-henkisten broileripullien nimi selittyy broilerin kahtiajakoisuudella: se on maultaan hyvää vaikkakin eettiseltä kannalta hieman epäilyttävää. Ja vaikka kauneus onkin katsojan silmissä, niin ei näitä mitenkään voi kauniin pyöreiksi lihapulliksi väittää...

 Hyvät, pahat ja rumat broilerikökkeröt (2-4 annosta)



400 g broilerin jauhelihaa
1 muna
kourallinen pinjansiemeniä
kourallinen tuoretta basilikaa
1 lime
suolaa, pippuria, chiliä
oliiviöljyä ja voita paistamiseen

1. Pilko pinjansiemenet rouheeksi ja pieni basilika
2. Sekoita jauhelihaan mausteet, muna ja limen mehu.
3. Tee seoksesta lusikan avulla kökkäreitä ja paista ne rasvassa miedolla lämmöllä kypsiksi.


Aluksi pienin basilikanlehdet reiluiksi palasiksi. Sitten pilkoin pinjansiemenet karkeaksi rouheeksi, yksi siemen meni aina muutamaan palaan. Sekoitin ne ja mausteet sekä munan jauhelihaan ja puristin sekaan puolikkaan limen mehun. Raakaa broileria ei oikein viitsi maistella, joten huomasin vasta syödessä, että limen maku olisi voinut olla voimakkaampi ja laitoin siksi reseptiin kokonaisen limen. Lorautin myös hieman oliiviöljyä taikinaan, mutta sen voi jättää poiskin. Chiliä ripautin vain vähäsen jotta se toisi kökkäreisiin hieman terää muttei kuitenkaan maistuisi tuliselta. Jos tykkäät tulisesta ruusta, voi chiliä toki laittaa enemmänkin.

Heitin pannuun oliiviöljyä ja voita lämpenemään. Muodostin lusikan avulla taikinasta kökkäreitä, koska en halunnut sotkea käsiäni. Niistä ei tullut kovin kauniita, mutta ne olivat persoonallisia ja hauskan näköisiä, joten en lähtenyt siloittelemaan niiden pintaa. Paistoin hetken isommalla lämmöllä niihin hieman pintarusketusta ja laskin sitten lämpöä. Muutaman minuutin kuluttua käänsin kökkäreet lastan ja haarukan avulla ja jatkoin kypsentämistä. Loppuvaiheessa laitoin vielä kannen hetkeksi pannun päälle, etteivät kökkäreet kuivuisi.

Tarjosin kökkäreet yksinkertaisen tomaatti-kurkku-salaattiseoksen kanssa, jota hieman piristin ja yhtenäistin kökkäreisiin sopivaksi pinjansiemenillä, basilikalla ja pirskauksella limemehua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti