tiistai 18. elokuuta 2015

Kurttuinen lihawokki

Olen yrittänyt kokeilla uusia kasviksia ruuanlaitossa ja tällä kertaa kokeilukasvikseksi valikoitui kurttukaali. Etsiskelin kivaa ohjetta, jossa sitä voisi käyttää, ja löysin Varpu Tavin, Anja Nystenin ja Toomas Tuohikorven kirjasta Laihdu ilman näkää - hiilihyrdaattitietoista kotiruokaa tämän hauskan ja helpon wokin. Se sopi viikon ruokiin erittäin hyvin, sillä minulla oli myös pakastimessa naudan ulkofilesuikaletta, joka oli jäänyt yli tehdessäni kokonaisesta ulkofileestä pihvejä. Ohje oli jo valmiiksi niin hyvä, että muokkaukset koskivat lähinnä määrien sovittamista omaan käyttöön sopivaksi.

Kurttuinen lihawokki (4 annosta) ***



800 g kurttukaalia
600 g naudan filettä
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
1 dl lihalientä (itse tehtyä, Puljongin tai hätätilassa vettä + fondia)
pari kourallista auringonkukansiemeniä
suolaa, pippuria

1. Suikaloi kurttukaali ja liha, ruskista lihasuikaleet nopeasti rasvassa isossa pannussa tai kasarissa.
2. Lisää lihaliemi ja anna lihan hautua hetken aikaa.
3. Lisää kaali ja kääntele, hauduta muutama minuutti ja mausta, ripota pinnalle auringonkukansiemeniä.

2 kommenttia:

  1. Mitä noi tähdet reseptien perässä on? Vaikeustaso?

    VastaaPoista
  2. Ei kun hyvyystaso, kolmella tähdellä saa joko erityisen hyvää ruokaa tai tosi helpolla tehtynä hyvää. Tuolla: http://lihaydin.blogspot.fi/2015/05/tahdet-tahdet.html tarkempaa selitystä.

    VastaaPoista