perjantai 17. huhtikuuta 2015

Tietoisen läsnäolon taatelikakku

Bongasin tämän ohjeen jo jonkun aikaa sitten Luolalaboratoriosta ja olen vain odotellut koska tulee sopiva aika kokeilla itse reseptiä. Tiistaina kävin hakemassa itselleni uuden erän Friidoja ja koska vanhasta erästä oli vielä muutama muna jäljellä, päätin käyttää ne tähän taatelikakkuun. Käytin ohjeesta poiketen kakkuun viisi munaa, koska ne olivat vähän pieniä. Taatelikakku oli oikein hyvän makuista ja mehevää, ehkä sitä olisi voinut paistaa vielä vähän vähemmän, joten ohjeeseen olen hieman vähentänyt paistoaikaa (kuitenkin se riippuu vähän myös uunista, joten jokaisen pitää itse kokeilla mikä on oman uunin kanssa optimiaika). Kaikkein karpein ohje tämä ei ole, koska taateleissa on aika paljon hiilaria, mutta ehdottomasti paleohenkinen, koska ohjeessa ei ole yhtään viljoja tai lisättyä sokeria.

Tietoisen läsnäolon taatelikakku (8 palaa) **



4 munaa
50 g voita (maidottoman version saa käyttämällä kookosöljyä)
250 g "tiiliskivipaketti" taatelia
1 dl mantelijauhetta
1/2 dl kookosjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl psylliumia
ripaus suolaa
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl jauhettua kardemummaa

1. Laita taatelipaketin kanssa kattilaan n. 1,5 dl vettä ja kiehuttele hiljalleen kunnes taatelit ovat pehmeitä.
2. Sekoita voi taatelimassaan (jos haluat massasta ihan tasaista, soseuta se sauvasekoittimella tms.), jäähdytä.
3. Vatkaa munat vaahdoksi, lisää taateliseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Kaada taikina halkaisijaltaan n. 18-20 cm vuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi.
5. Paista 180 asteessa keskitasolla n. 40 min.

Söimme taatelikakun mascarpone-kermaseoksen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti