perjantai 10. huhtikuuta 2015

Maa-artisokka-avokadonyytit

Tulipas nyt ruualle hirvittävä yhdyssanahirviö nimeksi :D . Alunperin perunasta tehty resepti rojektivihkoista, jossa perunan tilalla käytin maa-artisokkaa. Maa-artisokka sopii hyvin tähän reseptiin koska sen mieto maku antaa tilaa avokadon maulle. Toki tätä voi vapaasti kokeilla jollain muillakin juureksilla tai ehkäpä myös kesäkurpitsa sopisi reseptiin. Kesemmällä voisi myös kokeilla näiden nyyttien grillausta. Silloin ehkä kannattaisi kuitenkin käyttää sellaisia kasviksia, jotka voi syödä raakanakin, sillä grillatessa ei ole ihan niin helppo tarkkailla kypsymisastetta.

Maa-artisokka-avokadonyytit (2 kpl) **



n. 300-400 g maa-artisokkaa (käsittelemättömänä kannattaa varata n. 500 g, hävikkiä tulee aika paljon)
1 avokado (n. 130 g)
n. 40 g kevätsipulia
suolaa, pippuria
oliiviöljyä
tuoretta basilikaa

1. Kuori ja viipaloi maa-artisokka hyvin ohuiksi siivuiksi, pilko avokado ja viipaloi sipuli.
2. Leikkaa foliosta kaksi isoa palaa, kaada folioille tilkka öljyä.
3. Kerrostele kasvikset folioille, mausta ja sulje foliot nyyteiksi.
4. Kypsennä 200 asteessa n. 30-40 min. kunnes maa-artisokat ovat kypsiä.

Tarjosin nyytit katkarapumuhennoksen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti