sunnuntai 3. elokuuta 2014

Mustikka-kauramuffinit

Tämä nyt ei ole karppiohje, mutta kyllä tässäkin vehnäjauhoja vältellään. Hieman karppisemman version saa käyttämällä esim. karppisokeria, mutta itse en jaksa liikaa kikkailla, jos kyseessä on kuitenkin juhlatarjottavat. Kuvasta ei tullut kovin nätti, sillä jätin vuokiin liikaa kohoamisvaraa ja siksi muffinit näyttävät vähän aneemisilta... no, aina ei voi mennä niin kuin Strömsössä. Muffinit voi myös halutessaan kuorruttaa valkosuklaalla, jos hakee enemmän cup cake -tyyliä kuin perinteisiä muffineja.

Mustikka-kauramuffinit (n. 20kpl)

 


225 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
4 1/2 dl kaurajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
200 g mustikoita
(valkosuklaata)

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan.
4. Lisää maito ja mustikat (pakastemustikat jäisenä), sekoita nopeasti.
5. Nostele taikina vuokiin ja paista 200 asteessa n. 20-25 min.
(6. Kuorruta jähtyneet muffinit suklaalla.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti