maanantai 16. maaliskuuta 2015

Lihacarpacciosalaatti

Carpaccio on yleensä ohueksi leikattua raakaa lihaa. Tässä ohjeessa liha kuitenkin kypsennetään. Ohuina siivuina se silti on, kuten myös lanttulastut. Lihacarpacciosalaatin voi syödä kylmänä tai lämpimänä, ihan oman mieltymyksen mukaan. Jos haluat syödä lämpimänä, paista lihat vasta hetki ennen kun lanttulastut tulevat uunista.

Lihacarpacciosalaatti (3-4 annosta) ***



400 g naudan ulkofilettä
voita, suolaa, pippuria
n. 300 g lanttua
öljyä, suolaa
n. 250 g kirsikkatomaatteja
1 pieni punasipuli (n. 50 g)
rucolaa ja/tai muuta salaattia
pinjansiemeniä
balsamicoa tms.

1. Leikkaa naudan filee mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi, paista nopeasti pannulla voissa, mausta.
2. Viipaloi lantut ohuiksi lastuksi, öljyä ja suolaa, paista leivinpaperilla pellillä 250 asteessa n. 15-20 min.
3. Silppua sipuli ja halkaise kirsikkatomaatit, yhdistä aineet salaattiannokseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti