torstai 18. joulukuuta 2014

Katkarapukaviaari (17)

Kalat kuuluvat useimmissa perheissä joulupöytään. Itse valitettavasti olen allerginen, joten kalaruuat jäävät syömättä (ja siksi niitä ei täällä blogissakaan kovin usein ole). Äyriäisiä kuitenkin voin syödä ja siksi meillä on usein äyriäisvaihtoehtoja kalan tilalla. Tämän reseptin nappasin Ruokavuosi-kirjasta (pienin muutoksin). Jos olisin itse nimennyt ruuan, se olisi varmaankin katkarapumössö, mutta kun kerran kirjassa oli hienolta kalskahtava katkarapukaviaari nimenä, niin laitetaan se nyt sitten ohjeeseen :) . Karpit voivat lusikoida kaviaarin suihinsa sellaisenaan mutta kuvittelisin sen sopivan hyvin myös saaristolaisleivän tai joululimpun päälle.

Katkarapukaviaari



180 g katkarapuja
2 keitettyä munaa
1/2 -1 tkl ranskankermaa
suolaa, pippuria, tilliä
(tilkka sitruunamehua)

1. Pieni sulatetut ja valutetut katkaravut ja keitetyt munat pieneksi hakkelukseksi.
2. Lisää ranskankerma ja mausta, sekoita hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti