tiistai 9. kesäkuuta 2015

Italialainen uuniparsa

Jos parsan parhaana satokautena saa tarpeekseen ihan vaan keitetystä parsasta, voi vaihtelua hakea tästä reseptistä. Hyvin helppo resepti, vaikkakin pikkuisen vaativampi kuin ihan vaan parsan keittäminen. Sopii hyvin etenkin italohenkisten ruokien lisukkeeksi. Alunperin ohje on Ruokavuosi-kirjasta. Annosten määrä riippuu vähän siitä, paljonko parsoista menee hukkaan käsitellessä.

Italialainen uuniparsa (3-4 annosta) ***



n. 1 kg tuoretta vihreää parsaa (käsittelyn jälkeen n. 600-800 g)
n. 2 dl parmesanraastetta
voita
suolaa, pippuria

1. Esikeitä parsat: katkaise juuresta puumainen osa pois ja kiehuta vähäisessä vedessä nuput ylöspäin n. 5-10 min.
2. Valuta parsat ja asettele ne samansuuntaisesti uunipellille tai -vuokaan, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Ripottele parmesani leveäksi nauhaksi parsojen päälle, aseta pinnalle voinokareita, paista 250 asteessa n. 10 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti