sunnuntai 31. elokuuta 2014

Täytetyt kesäkurpitsat

Syksyn satokausi on alkanut ja oma maa tuottaa kesäkurpitsaa. Siksipä on kehiteltävä ruokaa niistä. Kesäkurpitsa on parhaimmillaan pienenä ja kiinteänä, mutta jos käsiin jää liian isoksi venähtäneitä yksilöitä, voi niiden koon käyttää hyväksi tekemällä täytettyjä kesäkurpitsoja. Kesäkurpitsan voi aina täyttää niillä täytteillä, mikä itselle parhaiten maistuu, mutta tässä nyt on käytetty kinkkua ja vuohenjuustoa.

Täytetyt kesäkurpitsat (2 annosta)



1 iso kesäkurpitsa
1 pss kinkkukuutioita
1 pkt vuohenjuustoa
1 sipuli
juustoraastetta
suolaa, pippuria, chiliä
öljyä ja/tai voita paistamiseen ja voiteluun

1. Puolita kesäkurpitsa pituussuunnassa ja koverra puoliskot "veneiksi".
2. Pilko kesäkurpitsasta irti kaiverrettu sisus pieneksi silpuksi. Silppua sipuli.
3. Kuullota sipuli pannulla, lisää kinkku ja kesäkurpitsa ja kypsennä hetki, mausta.
4. Täytä voideltuun vuokaan asetetut kesäkurpitsankuoret täyteseoksella.
5. Lisää täytteen päälle vuohenjuustopaloja ja juustoraastetta.
6. Kuorruta uunissa n. 180 asteessa n. 15-30 min. ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti