lauantai 9. toukokuuta 2015

Thai-mausteinen kalapaistos

Nopea ja helppo thai-henkinen kalaruoka. Meillä tietysti käytettiin tonnikalaa (allergian takia) mutta tämän voisi tehdä mistä tahansa muustakin kalasta, oli se sitten tuoretta, pakastettua tai vaikka säilykettä. Helppo vararuoka (jollei käytä tuoretta kalaa) sillä kaikki ainekset säilyvät pakastimessa ja kaapissa pidempäänkin.

Thai-mausteinen kalapaistos (3-4 annosta) **



300-400 g kalaa
100 g pakastettuja sipulikuutioita
500 g pakastekasviksia (esim. thai-wokkivihanneksia)
vihreää chilitahnaa tai tuoretta vihreää chiliä tai chilijauhetta maun mukaan
1 pieni tlk (165 ml) kookoskermaa tai -maitoa
1 rkl sitruunamehua
(2 tl sokeria)
n. 1 tl kala- tai soijakastiketta
(suolaa, pippuria)

1. Kuullota jäisiä sipuleita hetki pannulla, lisää chili ja sekoita.
2. Lisää pakastekasvikset (ja kuutioitu pakastekala), kuumenna kunnes ne alkavat sulaa.
3. Lisää kookoskerma ja mausta (lisää kuutioitu tuore kala), kypsennä n. 5 min. kunnes kypsää.
4. Tarkista maku (ja lisää säilykekala).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti