sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Kalkkunakääryleet

Hieman väkertämistä vaativa, mutta muuten helppo ja nopea resepti arkeen. Mango ja karpalo tekevät kastikkeesta jännän makuisen. Ei sovi kaikkein tiukimmille karpeille edellisten aineiden takia, mutta ei ihan niin tiukalla ruokavaliolla olevat voivat nauttia ruuasta. vaikka siinä vähän sokeria onkin. Kääröjä sitovat tikut voi poistaa kääröjen kypsyttyä tai antaa jokaisen ruokailijan poistaa ne itse pöydässä (kunhan muistaa varoittaa, että kääröissä on tikut jäljellä).

Kalkkunakääryleet (3-6 annosta)



480 g kalkkunan ohuita filepihvejä (4-6 paketissa)
1 rkl voita tai öljyä
n. 80 g mozarellaraastetta
1/2 dl mangochutneyta
n. 1 dl tuoretta persiljaa silputtuna
n. 1 1/2 dl kana- tai kasvislientä
1 prk ranskankermaa (150 g)
n. 2 rkl karpalohyytelöä
1 tl soijakastiketta
suolaa, pippuria

1. Sekoita mozzarella, mangochutney ja puolet persiljasta tahnaksi.
2. Mausta kalkkunafileet suolalla ja pippurilla, aseta fileille täytetahnaa ja kääri rullaksi, kiinnitä hammastikulla.
3. Ruskista kääryleet pannulla rasvassa.
4. Lisää pannulle kana- tai kasvisliemi ja hauduta kääryleitä kannen alla n. 10-15 min. (poista tikut).
5. Lisää pannulle  ranskankerma, karpalohyytelö ja soija, sekoita kastikkeeksi, koristele lopulla persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti