maanantai 9. helmikuuta 2015

Välimeren kasvissose

Käytämme paljon erilaisia juuresmuuseja ja -soseita lisukkeena talvisin. Rojekti-vihkosta löysin vähän erilaisen sosereseptin, jossa sosetta ei vedetä sileäksi esim. sauvasekoittimella vaan se jätetäänkin isommiksi karkeammiksi paloiksi. Alunperin juureksena oli käytetty perunaa, mutta reseptiin käytettävät juurekset voi valita ihan omien mieltymyksien mukaan. Itse käytin maa-artisokkaa ja laitoin mauksi mukaan vielä vähän juuripersiljaakin, kun sitä sattui kaapissa olemaan.

Välimeren kasvissose (4-6 annosta)



n. 600 g juureksia (lanttua, perunaa, maa-artisokkaa, palsternakkaa, selleriä tms.)
2 punaista paprikaa (n. 300 g)
1 iso sipuli (n. 100 g)
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
vettä tai kasvis- tai kanalientä (n. 3 dl)
1 laakerinlehti
(suolaa, pippuria)
rosmariinia, basilikaa tai timjamia

1. Kuori ja paloittele kasvikset, kuullota sipuli ja paprika öljyssä kattilassa.
2. Lisää muut kasvikset ja laakerinlehti sekä nestettä niin että se pilkottaa kasvisten lomasta.
3. Hauduta hiljalleen n. 30-40 min. kunnes kasvikset alkavat soseutua.
4. Tilsi kasviksia hieman pienemmäksi, lisää tuoreet silputut yrtit (tarkista maku).

Tarjosin välimeren kasvissosetta kalkkunakääryleiden seurana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti