Välimeren kasvissose (4-6 annosta)
n. 600 g juureksia (lanttua, perunaa, maa-artisokkaa, palsternakkaa, selleriä tms.)
2 punaista paprikaa (n. 300 g)
1 iso sipuli (n. 100 g)
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
vettä tai kasvis- tai kanalientä (n. 3 dl)
1 laakerinlehti
(suolaa, pippuria)
rosmariinia, basilikaa tai timjamia
1. Kuori ja paloittele kasvikset, kuullota sipuli ja paprika öljyssä kattilassa.
2. Lisää muut kasvikset ja laakerinlehti sekä nestettä niin että se pilkottaa kasvisten lomasta.
3. Hauduta hiljalleen n. 30-40 min. kunnes kasvikset alkavat soseutua.
4. Tilsi kasviksia hieman pienemmäksi, lisää tuoreet silputut yrtit (tarkista maku).
Tarjosin välimeren kasvissosetta kalkkunakääryleiden seurana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti