keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Setsuanilainen keitto

Olen yrittänyt tehdä kerran viikossa jonkun keittoruuan ja näin talvella mausteiset itähenkiset keitot lämmittävät mukavasti. Koska en ole kovin tulisen ruuan ystävä, ohjeissani on aina vain kohtuudella chiliä, mutta tulisemmasta pitävät voivat laittaa sitä enemmänkin.

Setsuanilainen keitto (n. 4 annosta)



400 g broilerimurua tai -fileesuikaleita pienemmäksi pilkottuna
1 rkl öljyä
1 sipuli (n. 100 g)
1/2 purjo (n. 50 g)
1 rs siitake- tai herkkusieniä (100-200 g)
1-2 porkkanaa (n. 150 g)
1 tkl bambunversoja (227/140 g)
1 punainen chili
1/2 rkl raastettua tai pieneksi pilkottua inkivääriä
n. 8 dl kanalientä (itsetehtyä tai esim. vettä + fondia)
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 muna
n. 1/2 rkl seesamiöljyä
n. 1/2 dl hienonnettua korianteria tai persiljaa

1. Viipaloi sipuli, purjo ja sienet, suikaloi porkkana, hienonna inkivääri ja chili, josta on poistettu siemenet.
2. Ruskista broilerit kevyesti öljyssä kattilassa, lisää sipuli, purjo, inkivääri ja chili.
3. Lisää liemi ja kiehuvaan liemeen porkkanat, sienet ja mausteet, n. hauduta 10 min.
4. Lisää valutetut bambut (niitä voi leikellä vähän pienemmiksi, jos ovat kovin isoja paloja), hauduta n. 5 min.
5. Vatkaa munan rakenne rikki ja sekoita keittoon tasaisena nauhana, viimeistele seesamiöljyllä ja yrteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti