maanantai 16. helmikuuta 2015

Yllätyssydän ystäville

Ostin vähän aikaa sitten uuden sydänvuoan ja kun ystävänpäivänä tuli mahdollisuus tehdä kakku ystäväni illanistujaisiin, päätin suunnitella oikein sydämellisen ystäväkakun. Idea syntyi yhdistelemällä Ulla Svenskin Unelmakakut kirjan mustikkainen valkosuklaaunelma -kakkua ja omia makumieltymyksiä. Helmikuussa on paitsi ystävänpäivä myös granaattiomenoiden satokausi, joten valitsin kakun mauksi vadelman ja granaattiomenan. Koristeluun otin vielä granaattiomenan lisäksi satokauden antimista ananaskirsikan. Kakku on hyvin karppiystävällinen ja luontaisesti gluteeniton, sillä siinä ei ole erillistä pohjaa vaan ainoastaan hieman suklaata auttamassa palasten leikkaamista. Tämä kakku on tosi helppo tehdä, joten kokematonkin "leipuri" onnistunee sen kanssa (tarkempia ohjeita hyydykevaahdon valmistamiseen löytyy Minionin mangokakku -ohjeesta).

Yllätyssydän ystävälle (n. 12-15 hengelle)



4 dl kermaa + vähän koristeluun
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 200 g vadelma-granaattiomenahilloa (sokeroimatonta)
(makeutusta, esim. steviaa)
7 liivatelehteä
n. 1-2 rkl sitruunamehua
n. 125 g vadelmasuklaata (Fazerin vadelman makuinen tumma suklaa 44%)
granaattiomena
ananaskirsikoita

1. Vaahdota 4 dl kermaa löysähköksi vaahdoksi.
2. Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen hillo, lisää kermaan (makeuta tarvittaessa).
3. Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 min, sulata ne kuumaan sitruunamehuun ja lisää täytevaahtoon.
4. Kaada täyteseos kelmulla vuorattuun n. 24-26 cm sydänvuokaan, anna jähmettyä jääkaapissa hetki.
5. Rouhi 100 g suklaata veitsellä ja levittele rouhe täytteen päälle vuokaan, jähmetä vielä väh. 4 tuntia tai yön yli.
6. Kumoa kakku varovasti tarjoilulautaselle ja poista kelmu.
7. Sulata n. 25 g suklaata ja valuta lusikalla ohuita juovia kakun pintaan, lisää kermavaahtoruusukkeita.
8. Kieritä granaattiomenaa leikkuulautaa vasten niin että tunnet sisälmysten irtoavan, halkaise ja poista siemenet.
9. Levittele granaattiomenansiemenet kakulle, viimeistele koristelu muutamalla ananaskirsikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti