Yllätyssydän ystävälle (n. 12-15 hengelle)
4 dl kermaa + vähän koristeluun
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 200 g vadelma-granaattiomenahilloa (sokeroimatonta)
(makeutusta, esim. steviaa)
7 liivatelehteä
n. 1-2 rkl sitruunamehua
n. 125 g vadelmasuklaata (Fazerin vadelman makuinen tumma suklaa 44%)
granaattiomena
ananaskirsikoita
1. Vaahdota 4 dl kermaa löysähköksi vaahdoksi.
2. Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen hillo, lisää kermaan (makeuta tarvittaessa).
3. Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 min, sulata ne kuumaan sitruunamehuun ja lisää täytevaahtoon.
4. Kaada täyteseos kelmulla vuorattuun n. 24-26 cm sydänvuokaan, anna jähmettyä jääkaapissa hetki.
5. Rouhi 100 g suklaata veitsellä ja levittele rouhe täytteen päälle vuokaan, jähmetä vielä väh. 4 tuntia tai yön yli.
6. Kumoa kakku varovasti tarjoilulautaselle ja poista kelmu.
7. Sulata n. 25 g suklaata ja valuta lusikalla ohuita juovia kakun pintaan, lisää kermavaahtoruusukkeita.
8. Kieritä granaattiomenaa leikkuulautaa vasten niin että tunnet sisälmysten irtoavan, halkaise ja poista siemenet.
9. Levittele granaattiomenansiemenet kakulle, viimeistele koristelu muutamalla ananaskirsikalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti