keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Lammaspyörykät mantelikastikkeessa

Lammaspyörykät mantelikastikkeessa (4-8 annosta)



800 g lampaan jauhelihaa
2 munaa
2-4 valkosipulinkynttä
sitruunan kuori
suolaa, pippuria, chiliä
n. 1/2 l liha- tai kasvislientä
mantelijauhetta (n. 5 rkl)
(persiljaa)

1. Murskaa ja pilko valkosipuli ja raasta sitruunan kuori.
2. Sekoita munat ja mausteet lampaan jauhelihaan, anna taikinan asettua n. 1/2 tuntia ja muotoile pyöryköiksi.
3. Kiehauta liemi pannulla ja aseta pyörykät varovasti kuplivaan liemeen, anna kypsyä kannen alla n. 20 min.
4. Ripottele mantelia liemeen ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan sekoittaen kunnes kastike sakenee.
(5. Viimeistele silputulla persiljalla).

Tarjosin lammaspyörykät viherpippurisen vuoan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti