maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kukkakaalipasta sisilialaisittain

Tämän pastan kokeilin jo jonkun aikaa sitten, en vain ole ehtinyt sitä plokiin päivittää. Ajankohtainen resepti on kuitenkin edelleen, sillä kohta on kotimaisen kukkakaalin satoaika. Koska en vakuuttunut kaupallisesta vhh-pastasta (kokeilu reseptissä pasta alla norma) tämän pastaohjeen tein munapastaan. Ainakin omaan makuun toimi paljon kaupasta ostettua vhh-pastaa paremmin. Lisäksi munapastalla saa kasvisresepteissä usein vähän vajaaksi jäävää proteiinin määrää helposti nostettua.

Kukkakaalipasta sisilialaisittain (4-6 annosta) **

Pasta o'furnu cchi' vrocculi



800-900 g kukkakaalia
3 valkosipulinkynttä
pala chilipalkoa
500 g raejuustoa
2 munaa
2 dl parmesanraastetta
suolaa, mustapippuria
öljyä tai voita
6 munaa (tai 400 g fusillipastaa tai 4-6 annosta sopivaa pastankorviketta)

1. Lohko kukkakaali ja kypsennä se suollalla maustetussa vedessä pureskeltavan napakaksi (al dente).
2. Kuullota pilkotut valkosipulit öljyssä, lisää hieonnettu chili ja valutetut kukkakaalit, hauduta muhennosmaiseksi.
3. Mausta raejuusto suolalla ja pippurilla.
4. Paista 6 munasta ohuita munalettuja, kääri ne rullalle ja leikkaa nauhoiksi (tai kypsennä pasta).
5. Sekoita munapasta, raejuusto, kukkakaalimuhennos ja puolet parmesanista, levitä voideltuun vuokaan.
6. Riko 2 munaa ja vatkaa joukkoon loput parmesanista, levitä seos harukalla pastan pinnalle.
7. Paista 200 asteessa n. 20 min. kunnes pinta on rapea ja kullanruskea.


Jos teet ohjeen tavalliseen pastaan, voit käyttää pastan keitinvetenä kukkakaalien keitinvettä. Pastaa ei myöskään kannata kypsentää ihan kypsäksi vaan jättää ohjeajasta muutama min. pois, sillä kypsyminen jatkuu vielä uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti