Sienikeitto sherryllä (3-4 annosta) ***
1 rs (100 g) siitakesieniä
1 rs (150-200 g) ruskeita herkkusieniä
1 iso sipuli (n. 100 g)
2 rkl voita
n. 8 dl vettä
2 rkl kasvisfondia
2 rkl Thai Sweet Chili -kastiketta
n. 200 g tuoretta vihreää parsaa (250 g käsittelemättömänä)
1 dl sherryä
1 tlk (150 g) smetanaa
(suurustetta)
(suolaa, pippuria)
(tilliä)
1. Paloittele sienet ja viipaloi sipuli, kiehauta ne rasvassa kattilassa.
2. Lisää vesi, fondi ja chilikastike sekä 2-3 osaan pilkotut parsat, kiehuta n. 5-10 min. kunnes parsat ovat kypsät.
3. Lisää sherry ja smetana (sekä tilli), kuumenna ja tarkista maku.

Tarjosin sienikeittoa raparperibruschettojen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti