torstai 23. heinäkuuta 2015

Kukkakaali-perunacurry

Jälleen perunaresepti, tosin tässä(kin) reseptissä peruna on helppo korvata jollain muulla sopivan miedon makuisella juureksella (lanttu, maa-artisokka) jos haluaa vähentää ohjeen hiilihydraatteja. Vaikka ohjeessa on käytetty paljon mausteita, ei maku tässä curryssä ole silti kovin vahva, joten tämä sopisi hyvin paitsi pääruuaksi niin myös lisukkeeksi intialaistyyppisille maustetuille ruuille.

Kukkakaali-perunacurry (3-4 annosta) **



300-400 g perunoita
1 kukkakaali (n. 600 g)
1 pieni sipuli
3 rkl öljyä
1 tl (mustia) sinapinsiemeniä
1/4 tl kurkumaa
1 tl jauhettua juustokuminaa
1/2 tl jauhettua korianteria
n. 1 cm pala inkivääriä
1/2 tl garam masalaa
1/2 chili
1 tomaatti
1 1/2 dl vettä
suolaa, garam masalaa

1. Pilko perunat suupaloiksi, lohko kukkakaali kukinnoiksi ja hienonna sipuli.
2. Kuumenna öljy pannussa, lisää sinapinsiemenet ja kun ne alkavat ritistä, lisää perunat ja sipuli.
3. Hienonna tomaatti ja chili, lisää ne ja mausteet pannulle kun perunat ovat saaneet hieman väriä.
4. Lisää kukkakaali sekä vesi ja sekoita hyvin, kypsytä kannen alla miedolla lämmöllä n. 15 min.
5. Ripottele tarjottaessa pinnalle garam masalaa.


Tarjosin kukkakaali-perunacurryn lisänä raputäytettä, mutta se ei ollut oikein hyvä yhdistelmä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti