lauantai 25. heinäkuuta 2015

Munakokkelia ja kinkkua

Kerran kuussa on munapäivä eli se päivä kun haen uuden erän Friidoja. Päivälliseksi munapäivänä on sitten tietysti ruokaa munista. Tämä italialainen resepti on tarkoitettu alkupalaksi kuudelle mutta toimii myös 3-4 hengen ruokana salaatin kera tarjoiltuna.

Munakokkelia ja kinkkua (3-4 / 6 annosta) **

Anelli di prosciutto farciti



3 (n. 300 g) sipulia
1 dl valkoviiniä
6 munaa
1 dl kermaa
12 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
voita
suolaa, pippuria

1. Kuori ja leikkaa sipuli neljäksi lohkoksi, viipaloi lohkot.
2. Kuumenna sipuli pannulla voissa, mausta suolalla ja pippurilla, lisää viini ja anna muhia al dente (napakoiksi).
3. Sekoita munat ja kerma, mausta ja paista kokkeliksi.
4. Jaa kokkeli keoksi, pyöritä kinkkusiivut ympärille renkaiksi ja asettele sipuli viereen tai kasojen keskelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti