keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Parsakaalipesto

Aiemmin postaamassani munapastassa oli huonot kuvat ja halusin tehdä siitä uusintaversion (jotta siis pääsisin ottamaan parempia kuvia). Siksipä päätin kokeilla tällaista parsakaalista tehtyä pestoa sen seuraksi. Tätä voisi käyttää ihan peston tapaan ikään kuin maustesoseena, mutta koska parsakaali ei ole niin intensiivisen makuista kuin pelkkä basilika, tämä pesto toimii myös pastan kastikkeena ihan yksinäänkin ja silloin sitä saa lappaa pastan sekaan ihan reilusti. Annoskoko on merkitty pastakastikkeena käytettäväksi, maustekastikkeena muun ohessa tätä toki riittää useammallekin.

Parsakaalipesto (2-3 annosta) ***



400 g parsakaalia
4 rkl oliiviöljyä
n. 1 dl parmesanraastetta
4 rkl pinjansiemeniä
basilikaa (maun mukaan)
(1-2 valkosipulinkynttä)
2 tl sitruunamehua
suolaa, pippuria

1. Keitä paloiteltu parsakaali kypsäksi, ota keitinvesi talteen.
2. Soseuta pestoaineet, lisää tarvittaessa parsakaalien keitinvettä sopivan koostumuksen saamiseksi.


Tarjosin parsakaalipestoa munapastan ja parmesanlastujen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti