maanantai 20. heinäkuuta 2015

Vihreä valkosipulikeitto

Elokuun jo lähestyessä alkaa uusien kasvisten määrää koko ajan kasvaa. Tässä iloisen vihreässä ja raikkaassa keitossa on useita heinäkuussa satokautensa aloittavia kasviksia. Omaan keittoon tosin pujahti mukaan yksi värivirhe, kun kaupassa ei ollut vihreää chiliä suomalaisena. Keiton kanssa kannattaa jälleen natustella jotain rasva- ja proteiinilisää, jotta saa tasapainoisen ateriakokonaisuuden aikaiseksi.

Vihreä valkosipulikeitto (3-4 annosta) **



1 pieni kesäkurpitsa (n. 150 g)
1 pieni kyssäkaali (n. 200 g)
1 pieni purjo (n. 100 g)
1 vihreä paprika (n. 150 g)
1 l kasvislientä (esim. vesi + kasvisfondi)
1 rkl pilkottua valkosipulia tai valkosipulirouhetta tai -jauhetta
1 vihreä chili
1 rkl tilliä
1 rkl kirveliä
(suolaa, pippuria)
(marinoituja valkosipuleita)

1. Raasta kesäkurpitsa ja kyssäkaali karkeaksi raasteeksi, pilko paprika ja leikkaa purjo renkaiksi.
2. Kuumenna kasvisliemi, lisää kasvikset, valkosipuli ja pikkottu chili, keitä n. 20 min.
3. Lisää tilli ja kirveli, tarkista maku (ja tarjoa valkosipuleiden kanssa).


Tarjosin keiton Risentan siemennäkkileivän ja juustosiivujen kanssa. Risentan siemennäkkileipä on kätevä valmis jauhoton siemensekoitus, johon lisätään vain vesi ja öljy ja paistetaan uunissa. Todella hyvää ja kätevä silloin kun ei jaksa itse sekoitella taikinoita vhh-leipään. Tässä vielä Hellapoliisin kirjoitus seoksesta niille, joille ei tuo toinen kotimainen taivu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti