Vihreä valkosipulikeitto (3-4 annosta) **
1 pieni kesäkurpitsa (n. 150 g)
1 pieni kyssäkaali (n. 200 g)
1 pieni purjo (n. 100 g)
1 vihreä paprika (n. 150 g)
1 l kasvislientä (esim. vesi + kasvisfondi)
1 rkl pilkottua valkosipulia tai valkosipulirouhetta tai -jauhetta
1 vihreä chili
1 rkl tilliä
1 rkl kirveliä
(suolaa, pippuria)
(marinoituja valkosipuleita)
1. Raasta kesäkurpitsa ja kyssäkaali karkeaksi raasteeksi, pilko paprika ja leikkaa purjo renkaiksi.
2. Kuumenna kasvisliemi, lisää kasvikset, valkosipuli ja pikkottu chili, keitä n. 20 min.
3. Lisää tilli ja kirveli, tarkista maku (ja tarjoa valkosipuleiden kanssa).
Tarjosin keiton Risentan siemennäkkileivän ja juustosiivujen kanssa. Risentan siemennäkkileipä on kätevä valmis jauhoton siemensekoitus, johon lisätään vain vesi ja öljy ja paistetaan uunissa. Todella hyvää ja kätevä silloin kun ei jaksa itse sekoitella taikinoita vhh-leipään. Tässä vielä Hellapoliisin kirjoitus seoksesta niille, joille ei tuo toinen kotimainen taivu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti