Karvilanpaisti (8-16 annosta)
n. 1,5 kg paistipaloja rasvoineen (ainakin possua ja nautaa, lisätä voi myös lammasta, hirveä jne.)
2 sipulia (150 g)
3-4 porkkanaa (250 g)
suolaa, mustapippuria
tilkka vettä tai lihalientä
1. Asettele kuutioidut lihat ja juurekset pataan tai vuokaan.
2. Mausta suolalla ja kokonaisilla tai rouhitulla mustapippurilla.
3. Lisää pataan tilkka vettä tai lihalientä.
4. Hauduta 150 asteessa 3-5 tuntia peitettynä.
Paras karvilanpaisti tulee mielestäni käyttämällä possua, nautaa ja lammasta sekaisin. Valmiit karjalanpaistiseokset sisältävät yleensä kuitenkin vain possua ja nautaa (kuvissa esiintyy vain possusta ja naudasta tehty ruoka), joten valmiiden pakettien täydentäminen lihatiskiltä on suotavaa. Possun, naudan ja lampaan lisäksi voi käyttää muitakin lihoja, mutta liian kalliita osia ei kannata "tuhlata" karvilanpaistiin. Liha voi olla myös luullista (lisää silloin määrää niin että syötävää lihaa on tuo 1,5 kg). Nestettä ei laiteta kovin paljon, sillä lihoista irtoaa nestettä uunissa ja kansi tai folio padan tai vuuan päällä estää lihan kuivumisen. Lihaa saa kypsyttää pidempäänkin halutessaan, mutta silloin kannattaa ehkä pienentää lämpöäkin (esim. 100-125 astetta yön yli).
Karvilanpaistin kanssa sopii erilaiset juureslisukkeet, tänään tarjosin paistin kokonaisina paahdettujen maa-artisokkien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti