tiistai 14. lokakuuta 2014

Hyvä meininki -pata

Syksyiset kiireet ovat painaneet päälle niin, ettei ole tullut päivitettyä tänne kokkailukokeiluja. Totta puhuakseni osa kokkailusta on myös korvattu puolivalmisteilla, esim. valmiit unnijuurekset ja chorico-makkara on kiireisinä päivinä ihan kelvollista pikaruokaa. On sitä kuitenkin jotain kokkailtu, joten nyt tulee muutamia kokeiluja vähän jälkijunassa. Ensimmäinen näistä jo jonkin aikaa sitten tehdyistä mutta päivittämättä jääneistä ohjeista on possupata, jonka ohje löytyi jälleen kerran rojekti-vihkosista. Ei kovin ihmeellinen ohje vaan aika perus pataruoka. Pata sopii kuitenkin syksyyn, kun on juuresten satokausi. Satokaudesta saakin aasinsillan plokin uuteen linkkivinkki-osioon, jossa satokausikalenteri on saanut kunnian olla ensimmäinen linkkivinkki.

Hyvä meininki -pata (4 annosta)




n. 400 g porsaan vähärasvaista liha
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 rkl kaurajauhoja (ta muuta suurustetta)
2 dl vettä
2 tl soijakastiketta
1-2 valkosipulin kynttä
1 laakerinlehti
3-5 porkkanaa (n. 250 g)
1 palsternakka (n. 150 g)
keskikokoinen lanttu (n. 500 g)
1 tl paprikajauhetta
1 tl timjamia
1 tl suolaa
(persiljaa)

1. Kuutioi possu ja ruskista se öljyssä.
2. Lisää silputtu sipuli ja kuullota.
3. Ripottele pinnalle jauhot ja ruskista hetki.
4. Lisää vesi, soijakastike, hienonnettu valkosipuli ja laakerinlehti, kiehuta hiljalleen kannen alla n. 30 min.
5. Pilko juurekset ja lisää pataan mausteiden kanssa, annan kypsyä kannen alla n. 30 min.
6. Tarkista kypsyys (ja koristele persiljalla).

1 kommentti:

  1. Pataruuat on ihan parhaita, voi laittaa sapuskan uuniin ja mennä vaikka pihalle ruokahalua hankkimaan. Aion kokeilla!

    VastaaPoista