torstai 16. lokakuuta 2014

Umpisuppiloinen peurapata

Maanantaina olin motokätköilemässä Länsi-Uudellamaalla ja ajellessani kotia kohti törmäsin peuraan. En sentään kirjaimellisesti, mutta tien varrella näin mainostettavan Kirkkonummelaisen kyläkaupan tuoretta peuraa. Nopea U-käännös ja katsastamaan tilanne: tuore peura oli loppu mutta pakastimesta löytyi samaa elukkaa ja kun kerran päähän oli pälkähtänyt ajatus peurapaistista niin pakastettu versiokin kelpasi. Pari päivää meni ulkopaistipalan sulattamiseen hiljalleen jääkaapissa (pakastetun lihapalanhan saa sulamaan nopeammin vesihauteessa, mutta jos haluaa minimoida lihasta irtoavan nesteen määrän, pitää sulatus suorittaa hitaasti jääkaapissa tai muussa vastaavassa kylmässä tilassa) ja tänään peura päätyi pataan. Seurakseen se sai suppilovahveroita, joita löysin lähimarketista tuoreina (olisi hienoa käyttää itse poimittuja sieniä, mutta enpä ole ehtinyt sieneen tänä syksynä...).

Umpisuppiloinen peurapata (4-5 annosta)



n. 800 g peuran paistia
n. 50 g porsaan silavaa
voita
1 sipuli
250 g suppilovahveroita
3 dl punaviiniä
suolaa, mustapippuria

1. Kuutioi peura ja silava.
2. Kuumenna silavaa voissa padassa miedolla lämmöllä niin että rasva alkaa sulaa.
3. Nosta lämpöä ja ruskista peurat voi-silavaseoksessa.
4. Lisää putsatut suppilovahverot, lohkottu sipuli, punaviini ja mausteet.
5. Hauduta 1-3 tuntia miedolla lämmöllä kannen alla.


Tarjosin peurapadan lanttu-palsternakkamuusin (palsternakat omasta maasta, eli säälittävän pieniä mutta toimivat muussissa) ja salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti