lauantai 30. toukokuuta 2015

Siemensämpylät

Nämä ovat suosikkisämpyläni karppisämpylöistä. Ne ovat helpot ja suht nopeat tehdä, niissä ei ole mitenkään kovin ihmeellisiä aineksia, niissä on reilusti proteiinia ja ne maistuvat hyvältä. Kuohkeuttakin tulee sen verran, että tätä voi käyttää vaikka hampurilaissämpylänäkin. Alunperin ohje on karppaus.infosta nimellä Selenan sämpylät. Kovin isoja muokkauksia en ohjeeseen ole itse tehnyt, niin hyvä jo alkuperäinen on :) .

Siemensämpylät (8-9 sämpylää) **



5 munaa
(1 rkl kerma tai vettä)
200 g juustoraastetta
3 kourallista siemeniä / pähkinöitä (esim. auringonkukansiemen, kurpitsansiemen, cashew -seos)
1 rkl pellavarouhetta tms.
3 rkl mantelijauhetta
3 rkl psylliumjauhetta
3 tl leivinjauhetta
suolaa

1. Vatkaa munat (ja neste) haarukalla kuohkeaksi, lisää juustoraaste, siemenet ja pellavarouhe.
2. Sekoita keskenään mantelijauho, psyllium, leivinjauhe ja suola, lisää taikinaan varovasti nostellen.
3. Nostele taikinasta lusikalla 8-9 kekoa leivinpaperille pellille, paista 225 asteessa n. 12-15 min.


On tärkeää, että taikina ei seiso etenkään leivinjauheen lisäämisen jälkeen. Uuni on siis oikeasti lämmitettävä valmiiksi ja tarkistettava, että kaikkia aineita löytyy. Pari kertaa kun en ole toiminut ripeästi, ei sämpylät ole kohonneet kunnolla, kun leivinjauhe on purputellut kaasut ilmaan jo ennen uunia. Nesteen lisääminen ei ole ainakaan omissa testailuissani ollut välttämätöntä, sitä laitan tai olen laittamatta vähän fiiliksen mukaan. Suolaa laitetaan maun mukaan, itse rouhaisen myllystä pari kierrosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti