lauantai 18. lokakuuta 2014

Vihanneskuskus

Aiemmin kokeilemani couscous-resepti ei toiminut ihan kokonaan ilman couscousia, kun mukana ei ollut mitään ainesosaa sitomassa nestettä. Tämän kertaista couscousreseptiä päätin siksi kokeilla korvaamalla couscousin kukkakaalilla. Kukkakaali käsitellään couscousmaiseksi samalla lailla kuin tehtäessä kukkakaaliriisiä. Tällä kertaa kokeilin (tai siis mies kokeili) kukkakaalin pilkkomista blenderillä, joka oli nopeampaa kuin raastaminen mutta sattumia jäi enemmän (sillä kukkakaalia sai tökkiä blenderin teriin kun se pyrki nousemaan ylöpäin). Kukkakaalicouscousia päätin nimittää hyvin suomalaiseen suuhun sopivasti kuskusiksi :) .

Vihanneskuskus (4 annosta)



1 pieni kukkakaali
Mexican Mix -seos (450 g)
1 valkosipulinkynsi
2 rkl sitruunamehua
suolaa, pippuria
öljyä

1. Pieni kukkakaalin kukinnot pieneksi muruksi ja hienonna valkosipuli.
2. Paista kaikkia kasviksia pannulla öljyssä n. 5 min. ajan.
3. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti