tiistai 26. toukokuuta 2015

Broileria raparperikastikkeessa

Raparperit kasvavat jo kohisten, joten nyt on oikea aika kokeilla raparperireseptejä. Raparperin kausi kyllä kestää koko kesän, mutta kevään ensimmäinen sato on se kaikkein maukkain. Raparperia saan hakea vanhempieni luota. Siellä sitä riittää, sillä raparperi on kestävä kasvi ja on levittäytynyt useampaan paikkaan pihalla kun juurakkoa on siirretty ja silti se on puskenut ylös vielä vanhoista juurenpaloistakin. Raparperia on vieläpä hyvin helppo kerätä, ottaa vain napakan otteen läheltä varren juurta ja vetää ja vääntää samaan aikaan - plop - varsi irtoaa jättämättä varrenpalasia homehtumaan. Sitten vain lehdet irti (ja kompostiin), pikainen huuhtaisu pihahanan alla (jos varren alaosaan on jäänyt multaa tms.) ja repussa kotiin. Makeat raparperipiiraat ovat varmasti kaikille tuttu raparperin käyttökohde mutta nyt kokeilin jotain ihan erilaista eli broilerin höystämistä raparperilla. Ja jälleen kyseessä on italo-ohje, sellaista pientä Italia-fanitusta kun tästä huushollista löytyy (kun moottoripyörätkin ovat italialaisia :D ).

Broileria raparperikastikkeessa (3-5 annosta) ***

Petti di pollo al rabarbaro



1/2 kg broilerin rintafileetä
4-5 vartta (n. 250 g) raparperia
1 hienonnettu salottisipuli tai n. 5 cm pala purjoa
tuoretta salviaa (tai n. 1 tl kuivattua)
1/2 - 1 dl valkoviiniä
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä
persiljaa

1. Kuori ja paloittele raparperi.
2. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä, lisää raparperi, salvia, suola ja pippuri, hauduta n. 10 min.
3. Paista broilerinfileet kevyesti öljyssä (leikkaa pituussuunnassa pienemmiksi jos ovat kovin isoja), mausta suolalla.
4. Nosta fileet raparperipedille, valele viinillä ja kypsennä n. 5-10 min. kypsiksi, viimeistele persiljalla.



Pieni villainen raparperinnoutaja auttoi raparperien hakemisessa. Raparperipuska on kuvan oikeassa ylänurkassa ;) .
Tarjosin broilerin kukkakaaligratiinin ja parmesanriisin kanssa. Parmesanriisi tehdään kuullottamalla riisi voissa, hauduttamalla se kypsäksi lihaliemessä paketin ohjeen mukaan ja lisäämällä lopuksi joukkoon reilusti parmesanraastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti