sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Yrtti-kasviskeitto

Yksinkertainen keitto kevääseen, kun tuoreiden kasvisten kautta aloittelee kukkakaali ja yrtit, mutta tarjontaa joutuu täydentämään vielä varastokasviksillakin. Lihaliemi kannattaa tehdä itse tai käyttää jotain laadukasta valmislientä (esim. Puljonki, jos sitä löytää). Hätätilanteessa liemen voi tehdä vedestä ja lihafondistakin mutta ainakin itsellä lihaliemikuutiot ja -jauheet ovat pannassa (useimmat niistä sisältävät lisäaineita, joita en ruokaani halua). Yrttejä voi vaihdella sen mukaan, mitä on hyvin saatavilla (meillä oli basilikaa ja meiramia). Kasvis/vegaaniversion saa vaihtamalla lihaliemen kasvisliemeen.

Yrtti-kasviskeitto (4 annosta) **



6-8 sipulia (n. 600 g)
1 kukkakaali (n. 500 g käsiteltynä)
2 rkl öljyä
(1 rkl fariinisokeria)
1 l lihalientä
3 rkl tomaattisosetta (n. 70 g = 1 pieni tlk)
2-3 rkl tuoreita yrttejä (esim. basilika, meirami, kirveli)
(suolaa)

1. Kuori ja viipaloi sipulit, erottele kukkakaali nuppuihin.
2. Kuullota sipulit öljyssä, (lisää sokeri), lisää lihaliemi ja hauduta n. 40 min.
3. Mausta tomaattisoseella, lisää kukkakaalinnuput ja kypsennä muutama min.
4. Viimeistele yrteillä ja tarkista maku (lisää suolaa tarvittaessa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti