torstai 28. toukokuuta 2015

Kesäinen yrttipannari

Kesäinen helppo pannari, joka saa ruokaisuutta raejuustosta ja raikkautta salaatista. Alunperin ohje oli ihan vehnäjauhoihin tehty, mutta muokkasin siitä vähähiilarisen version soveltamalla karppaus.infon pannariohjetta. Kauraleseet korvasin tattarihiutaleilla, ihan vaan koska niitä sattui olemaan, voi ne jättää ohjeesta poiskin jos haluaa vielä karpimman version (meillä ei ihan minimiin hiilareita yritetä vetää, koska kilppari ei tykkää liiasta tiukistelusta). Ja ruohosipulin nyhdin omasta maasta sillä vaikka pihamme ei mikään iso pläntti olekaan, viihtyy siinä monivuotinen ruohosipuli jo kolmatta kesää (ihan vaan kaupan yrttiosastolta ostetun lykkäsin maahan ja siinä se vaan kasvaa :D ).

Kesäinen yrttipannari (4-6 annosta) **



4 munaa
8 dl maitoa
1 dl mantelijauhoa
1/2 dl tattarihiutaleita tai kauraleseitä
2 rkl psylliumia
50 g voita sulatettuna
4-6 kevätsipulia varsineen
2 prk raejuustoa (200-250 g / prk)
n. 1/2 - 1 l salaatteja ja yrttejä (esim. rucola, basilika, ruohosipuli)
250 g kirsikkatomaatteja
balsamiviinietikkaa
suolaa, mustapippuria

1. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito, jauhot, tattarihiutaleet, psyllium, voi ja ripaus suolaa, vatkaa taikinaksi.
2. Anna taikinan seistä n. 10 min, silppua sillä välin sipuli ja halkaise tomaatit.
3. Sekoita taikinaa ja kaada se öljytylle leivinpaperille pellille, paista 225 asteessa n. 20 min.
4. Levitä raejuusto ja sipulit lähes kypsälle taikinalevylle, paista vielä n. 10-15 min.
5. Ripottele pannarille suolaa ja pippuria, levitä pinnalle tomaatit sekä silputut yrtit ja salaatit, mausta balsamiviinietikalla.


Tarjosin pannarin seurana prosciuttoon kiedottuja hunajameloninpaloja. Pannari voisi toimia pääruuan lisäksi myös aamu-, väli- tai iltapalana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti