Kesäinen yrttipannari (4-6 annosta) **
4 munaa
8 dl maitoa
1 dl mantelijauhoa
1/2 dl tattarihiutaleita tai kauraleseitä
2 rkl psylliumia
50 g voita sulatettuna
4-6 kevätsipulia varsineen
2 prk raejuustoa (200-250 g / prk)
n. 1/2 - 1 l salaatteja ja yrttejä (esim. rucola, basilika, ruohosipuli)
250 g kirsikkatomaatteja
balsamiviinietikkaa
suolaa, mustapippuria
1. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito, jauhot, tattarihiutaleet, psyllium, voi ja ripaus suolaa, vatkaa taikinaksi.
2. Anna taikinan seistä n. 10 min, silppua sillä välin sipuli ja halkaise tomaatit.
3. Sekoita taikinaa ja kaada se öljytylle leivinpaperille pellille, paista 225 asteessa n. 20 min.
4. Levitä raejuusto ja sipulit lähes kypsälle taikinalevylle, paista vielä n. 10-15 min.
5. Ripottele pannarille suolaa ja pippuria, levitä pinnalle tomaatit sekä silputut yrtit ja salaatit, mausta balsamiviinietikalla.
Tarjosin pannarin seurana prosciuttoon kiedottuja hunajameloninpaloja. Pannari voisi toimia pääruuan lisäksi myös aamu-, väli- tai iltapalana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti