sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Pasta alla norma

Pastaruoka, jota kokeilin jo vähän aikaa sitten, mutta en vain ole ehtinyt sitä tänne plokiin päivitellä. Tämän teossa testasin kaupan karppipastaa (YesDeli-merkkistä, vähän samanlainen kuin tämä, mutta ihan vastaavaa en löytänyt enää netistä, liekö ollut joku valikoimista poistuva tuote), mutta jotenkin se kyllä jätti minut kylmäksi (oli mautonta ja jotenkin kummallista suutuntumalta). Mielummin korvaisin pastan reilusti luonnollisemmalla vhh-versiolla (esim. kesäkurpitsaspagetti tai munapasta) tai sitten ihan rehellisesti söisin oikeaa (tuore)pastaa (ei se silloin tällöin haittaa, jollei esim. gluteenin siedossa ole ongelmaa). Tämä taisi olla se kuuluisia ensimmäinen ja samalla viimeinen kerta ostetun karppipastan kanssa. Tietysti jokainen tekee oman makunsa mukaiset ratkaisut itse, joten jos kaupan karppipastasta pidät, voi sitä ihan hyvin tässä ohjeessa käyttää.

Pasta alla norma (4-5 annosta) *



1 1/2 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 munakoiso (n. 350 g)
1/2 kg luumutomaatteja (tai muita sopivia tomaatteja)
2 rkl tomaattipyrettä (n. 70 g = 1 pieni tlk)
3 rkl basilikaa
1 rkl timjamia
suolaa, pippuria
ricotta-juustoa
4-5 annosta penne-pastaa tai sopivaa korviketta (kesäkurpitsaspagetti, munapasta, karppipasta tms.)

1. Kuori ja hienonna sipulit, kuutioi munakoiso ja tomaatit.
2. Kuullota sipuleita hetki öljyssä, lisää munakoiso ja kypsennä n. 8 min. kunnes siitä ei enää irtoa nestettä.
3. Lisää tomaatit, tomaattipyree ja mausteet, kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min.
4. Valmista pasta (al dente) ja kaada kastikkeeseen, tarjoa ricotta-juuston kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti