torstai 18. syyskuuta 2014

Kasvislasagne

Nappasin rojekti-vihkoista jälleen yhden reseptin kokeiluun ja muokkasin sen karppihenkiseksi. Ei nyt ihan onnistunut tällä kertaa, ruoka oli kyllä hyvää mutta niin vetistä että olisi tarvinnut kahluusaappaat... Näin jälkeenpäin ajatellen asiaa olisi ehkä parantanut, jos olisin itkettänyt myös kesäkurpitsat, tosin ei sekään kaikkea pelasta kun ei vaan ole sitä pastaa, joka imisi kasviksista irtoavan nesteen. Tässä kuitenkin resepti, jos joku haluaa kokeilla vetisyydestä huolimatta... tai jos haluaa tehdä sen pastaversiona, jolloin ohje voi toimia paremmin.

Kasvislasagne (4 annosta)



200 g kesäkurpitsaa (tai lasagnelevyjä)
2 pientä munakoisoa (n. 500 g)
Itkevät munakoisot
4-5 tomaattia (n. 500 g)
100 g tuoretta pinaattia
2 prk raejuustoa (400 g)
1 pss mozzarellaraastetta (150 g)
tuoretta basilikaa ja oreganoa
suolaa, mustapippuria
öljyä

1. Viipaloi ja itketä munakoisot, viipaloi tomaatit ja kesäkurpitsa, ohenna pinaatin ruodit.
2. Paista munakoisot öljyssä.
3. Levitä voideltuun vuokaan kerroksittain kasviksia, mausteita ja raejuustoa.
4. Ripottele mozzarella pinnalle, paista 175 asteessa n. 45 min.


Munakoisojen (ja kesäkurpitsan tai minkä tahansa muunkin kasviksen) itketys tapahtuu latomalla kasvisviipaleet leivinpaperille tai leikkuulaudalle ja ripottelemalla päälle suolaa. Sitten odotellaan 20-30 min. että suola "vetää" veden ulos kasviksista. Pinnalle kertyneet vesipisarat kuivataan talouspaperilla.

Viereisessä kuvassa näkyy myös lasagnekerrosten järjestys eli kesäkurpitsaa ekaksi, päälle pinaattia ja tomaattia, sitten yrttejä, suolaa ja pippuria, mausteiden päälle munakoisot ja viimeisenä raejuusto. Noista määristä riitti kahteen kerrokseen, eli yhteen kerrokseen meni aina n. puolet aineksista. Isossa kuvassa valmis lasagne näyttää oikein hyvältä, mutta kun sitä alkoi leikata paljastui totuus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti