keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Katkarapukasari

Tässäpä tulikin taas vähän taukoa ruuanlaitossa, kun ensin oli loma/juhlaviikko, jolloin tuli tehtyä aika vähänlaisesti ruokaa (enemmän leivoin, niitä reseptejä lisäilen tänne vähitellen), ja heti sen perään sairastuin (jostain kumman syystä kuumeessa ei tule kokkailtua). Nyt kuitenkin vihdoin kykenin takaisin hellan ääreen, joten tässä tämän päiväinen tuotos. Alkuperäinen idea on jälleen rojekti-vihkoista eli tarkemmasta lähteestä ei ole tietoa. Olen kuitenkin taas muokkaillut reseptiä sen verran, että sen voinee sanoa olevan oma ohje :) .

Katkarapukasari (2-4 annosta)


400 g katkarapuja
2 sipulia (puna- ja/tai keltasipulia)
4 valkosipulinkynttä
1 dl rapulientä (+ loraus rapufondia)
1 tl paprikajauhetta
1 tl intialaista mausteseosta tms.
1 tl yrttiseosta
500 g paseerattua tomaattia
1 dl valkoviiniä
n. 1 rkl thai-kalakastiketta
(suolaa, mustapippuria)

1. Valuta (sulatetut) katkaravut, säästä liemi.
2. Hienonna sipulit, hauduta niitä rapujen liemessä kunnes ovat läpikuultavia ja liemi on haihtunut lähes kokonaan.
3. Lisää mausteet, tomaatti ja valkoviini, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta muutama minuutti.
4. Tarkista maku, lisää katkaravut (älä enää keitä, etteivät ravut sitkisty) ja tarjoa heti.

Tässä ohjeessa saa kätevästi käytettyä katkarapujen sulatus/säilöntäliemenkin hyödyksi, makua voi vielä syventää loruksella rapufondia, jos haluaa. Mausteita voi myös heitellä aika vapaasti, intialaisen mausteseoksen tilalla voi käyttää currya tai jotain muita vastaavia mausteita ja yrtit voi valita oman maun mukaan (itse käytin basilikaa, kirveliä, rakuunaa ja oreganoa). Kasaria voi myös haudutella pidempäänkin (kunhan katkaravut lisää vasta juuri ennen tarjoamista), joten ruoka on helppo laittaa valmiiksi hautumaan hellalle odottelemaan ruokailijoita, jos tarkasta ruoka-ajasta ei ole tietoa.

Tarjosin katkarapukasarin avokadotartarin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti