Mausteinen aprikoosilammas (n. 5-6 annosta)
1,5 kg luullista tai 1 kg luutonta lampaanpaistia
3 rkl öljyä
1 chili
1 kanelitanko
n. 1/2 tl neilikkaa (tai 5 kokonaista)
1 tl kardemummaa (tai kardemumman siemeniä)
2 tl tuoretta inkivääriä
2-3 valkosipulinkynttä
150 g kuivattuja aprikooseja
2 sipulia (150-200 g)
1 tlk tomaattipyreetä (70 g)
n. 2 dl vettä
suolaa
1 rkl viinietikkaa
(sokeria)
1. Poista lihasta luut ja paloittele se annospaloiksi.
2. Pilko chili, raasta inkivääri ja hienonna valkosipuli (sekä murskaa neilikat ja kardemumma).
3. Kuumenna öljy padassa ja kiehauta mausteet (ei suolaa) siinä, älä polta!
4. Nosta mausteet lautaselle ja ruskista lammas mausteöljyssä, laita mausteet takaisin.
5. Lisää aprikoosit, silputtu sipuli, tomaattipyre ja vähän vettä sekä suola.
6. Hauduta vähintään 1 h miedolla lämmöllä tai uunissa 200 asteessa kannen alla.
7. Poista kanelitanko ja viimeistele maku viinietikalla (ja ripauksella sokeria).
Tarjosin lammaspadan uunijuuresten ja kesäkurpitsa-kurkkuraasteen sekä punaviinin kanssa. Tässä perinteisen lautaskuvan lisäksi myös kuva ruokapöydästä (huomaa upea "kukkakimppu" palsternakanoksista XD ).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti