tiistai 9. syyskuuta 2014

Omppupomppusose

Omena-aika on alkanut. Pikkubroidillani on pari omenapuuta ja kävin poimimassa niistä pari ämpärillistä omenia. Kaikkia ei saa syötyä ennen kun ne menevät huonoksi, joten ne pitää säilöä jotenkin. Toisen puun omenat ovat hieman jauhoisia ja hajoavia eli ne sopivat hyvin hilloksi tai soseeksi. Päätinkin siis kokeilla keitellä omenasosetta, johon tulee mukaan omenan kuoretkin, jottei niiden vitamiinit ja ravintoaineet mene hukkaan.

Omppupomppusose (n. 2 kg valmista sosetta)



n. 3 kg omenia (pilkottuna n. 2 kg)
vettä
sitruunamehua (tai askorbiinihappoa)
(kanelia)
(makeutusta)

1. Poista siemenkota ja pilko omenat kattilaan kuorineen.
2. Lisää kattilan pohjalle tilkka vettä ja reilu loraus sitruunamehua.
3. Lisää halutessasi kanelia ja/tai makeutusta.
4. Keitä hiljalleen n. 20 min., kunnes omenat ovat pehmenneet ja soseutuneet.
5. Soseuta kuoret sauvasekoittimella ja säilö sose.

Jos haluat säilöä soseen purkeissa viileässä, lisää silloin säiöntäaineeksi askorbiinihappoa tai sokeria (pakkauksen ohjeen mukaan) ja purkita kuuma sose steriileihin purkkeihin. Itse kuitenkin suosin pakastamista, jolloin soseeseen ei tarvitse sotkea paljoakaan ylimääräisiä aineita. Itse lisäsin hieman makeutta muutamalla steviapisaralla mutta makeutuksen laadun ja määrän voi kukin valita itse oman makunsa mukaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti