Kreikkalainen lounasmunakas (4 annosta)
1 dl kermaa
suolaa, mustapippuria
370 g perunaa
1 punasipuli (100 g)
1 valkosipulinkynsi
1 pss vihreitä papuja (200 g)
2 pkt fetakuutioita chiliöljyssä (150 g / 70 g / pkt)
1. Keitä perunat ja pilko ne.
2. Mittaa munat, kerma ja mausteet valmiiksi kulhoon.
3. Paista pilkotut perunat ja sipulit muutamassa ruokalusikallisessa fetakuutioiden öljyä.
4. Lisää pavut ja kuumenna hetki.
5. Sekoita munakasseoksen rakenne rikki, kaada se kasviksille ja hyydytä munakkaaksi.
6. Lisää päälle fetakuutiot ja hauduta vielä hetki kannen alla.
Ravintosisältö:
Koko resepti: P 85 g, R 127 g, H 78 gAnnosta kohti: P 21 g, R 32 g, H 20 g
Aluksi keitin perunat suolalla maustetussa vedessä. Vaikka keittiössämme ei yleensä käytetä paljon perunaa, on poikkeuksena alkukesän uudet perunat, joita syömme jonkun verran. Alunperin ohjeessa käytettiin pariisinperunapakastetta mutta itse käytin mielummin oikeita perunoita. Kun perunat olivat kypsiä, pilkoin niitä hieman.

Seuraavaksi kuumensin pannun ja laitoin siihen n. 3 rkl öljyä fetapaketista. Loput öljyt kaadoin talteen ja käytän ne johonkin muuhun ruokaan tai salaattiin myöhemmin, turha hyvää maustettua öljyä kaataa hukkaan. Paistoin sipulit ja perunat öljyssä sopivan ruskeiksi ja lisäsin pavut. Annoin kuumentua sen verran, että pavut olivat varmasti sulia. Tässä olisi voinut käyttää tuoreita papuja, jotka olisi keittänyt ensin, mutta lähi-Alepastamme ei niitä löytynyt.

Kun munakas oli kokonaan hyytynyt, kippasin fetakuutiot sen pinnalle ja laitoin kannen kiinni vielä hetkeksi. Tarjosin munakkaan pirteän tomaattisalaatin kanssa. Munakkaan loput sopivat myös hyvin seuraavan aamun aamupalaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti