lauantai 21. kesäkuuta 2014

Kookos-hedelmäkana

Rojekti-vihkosista löytyi ohje kookos-hedelmäkanaan. Muokkasin hieman reseptiä ja tarjosin yritelmän juhannusvieraille. Kehuivat kovasti ja kyllä se itsellekin maistui. Tämä ohje talletetaan varmasti jatkokäyttöä varten, sillä sen verran helpolla syntyi todella maittavaa ruokaa.

Kookos-hedelmäkana (n. 6 annosta)



n. 6 broilerin rintafilettä (n. 1 kg)
1 ps (150 g) Aura-murua
n. 1 dl kookoshiutaleita
1 tlk (400 g) säilykemangoa
n. 2 dl kuohukermaa
n. 3 rkl punaista currytahnaa
2 dl kookoskermaa

1. Asettele rintafileet uunivuokaan rinnakkain.
2. Levitä fileille Aura-muru, kookoshiutaleet ja pilkotut mangot liemineen.
3. Sekoita currytahna kermaan, kaada seos fileille.
4. Lisää kookoskerma vuokaan, sekoittele hieman.
5. Kypsennä 175 asteessa n. 1 tunti.

Ravintosisältö:

laskematta


Aluksi asettelin broilerin rintafileet uunivuokaan rinnakkain. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin rintaleikkeitä, mutta vaihdoin ne fileisiin, sillä en tykkää tonkia luita pois kanasta etenkään silloin kun ne ovat kastikkeessa. Fileiden päälle levitin pussillisen Aura-murua ja mangot. Käytin luomumangoja säilöttynä mangomehuun, mutta sokeriliemeen säilötyt mangot kelpaavat myös, jollei parempia löydä. Mangoja ei tarvinnut erikseen pilkkoa, sillä säilykemangot olivat niin pehmeitä, että ne hajosivat jo purkista nostaessa. Siksi pienin niitä vain sormillani vähän tasaisemmaksi massaksi broilerin päälle.

Seuraavaksi lisäsin currytahnan kermaan. Minulla oli juuri sopivasti n. 2 dl kermaa jäljellä 3,3 dl kermapurkissa joten laitoin curryn purkkiin ja ravistin vähän aikaa aineet sekaisin. Sitten lorottelin curry-kerman vuokaan. Tässä vaiheessa huomasin unohtaneeni kookokset, joten ripottelin ne kerman päälle. Viimeiseksi laitoin vuokaan kookoskerman. Ohjeessa käytettiin alunperin 1 1/2 dl maitoa, mutta mielestäni kookoskerma oli reseptin tyyliin sopivampi, joten vaihdoin maidon tilalle purkillisen kookoskermaa. Sekoittelin pikkuisen pintaa lusikalla, juuri sen verran että nesteet pinnalla vähän sekoittuivat.

Pidin ruokaa uunissa tunnin, jolloin pinta hieman ruskistui. Jos pinta olisi uhannut ruskistua liikaa, olisi sen voinut peittää palalla leivinpaperia.

Tarjosin kookos-hedelmäkanan riisin, teriyaki-kesäkurpitsan ja salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti