perjantai 13. kesäkuuta 2014

Parsakaalia pekonikastikeessa

Tässä on arkiruoka, joka pelastaa päivän, kun pää on tyhjä ideoista ja jotain pitää tehdä nopeasti ja helposti. Parsakaali uppoaa raavaammallekin uroolle tässä muodossa. Rasvakammoinen voi kokeilla reseptiä kinkkufileellä ja kevytkermalla mutta voin vannoa, että maku ei varmasti vastaa alkuperäistä. Idea reseptiin on lähtöisin (jälleen) Ruokavuosi-kirjasta, jossa tosin paahdetaan pekonia ja kinkkua sellaisenaan eikä tehdä sitä kastikkeeksi asti.

Parsakaalia pekonikastikkeessa (2 annosta)




1 pkt pekonia (170 g)
1 sipuli tai vastaava määrä pakastesipulia (50 g)
1 dl kuohukermaa
mustapippuria, salviaa
1 iso parsakaali tai 1 pss pakasteparsakaalia (450 g)

1. Laita nupuiksi eroteltu parsakaali kypsentymään (höyrytä tai keitä).
2. Paista pilkottu pekoni pannulla.
3. Lisää pilkottu sipuli pannulle.
4. Lisää pannuun kerma ja mausteet, anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen kunnes parsakaali on kypsää.
5. Kaada kastike parsakaalien päälle ja tarjoa heti.

Ravintosisältö:

Koko resepti: P 43 g, R 90 g, H 14 g
Annosta kohti: P 21 g, R 45 g, H 7 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti