keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Hapanimelä broileri

Rojekti-vihkosista löytynyt ohje, jota muokkasin jättämällä sokerin pois. Itsellä ainakin on karpatessa makuaisti tottunut vähän vähemmän makeaan ruokaan, joten uskoin ananaksen ja ketsupin makeuden riittävän. Myös suurusteen jätin pois, sillä en koe järkeväksi lisätä ruokaan suurustetta ja vettä vain lisää kastiketta saadakseni. Muokattu resepti oli oikein hyvän makuinen, ei nyt ihan vetänyt vertoja oikealle kiinalaiselle mutta hyvin lähelle pääsi.

Hapanimelä broileri (4 annosta)



400 g broilerin fileesuikaleita
2 porkkanaa (150 g)
1 iso sipuli (100 g)
2 paprikaa, punainen ja vihreä (100 g + 100 g)
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta inkivääriä (tai 1 tl kuivattua)
2 rkl öljyä
2 rkl soijakastiketta
1/2 dl tomaattiketsuppia
1 1/2 rkl punaviinietikkaa
1 prk ananaspaloja liemineen (227 g)

1. Viipaloi porkkanat, paloittele sipuli ja paprikat, murskaa valkosipuli ja raasta inkivääri.
2. Ruskista broilerit kevyesti öljyssä ja mausta soijalla.
3. Lisää porkkanat ja kypsennä muutama minuutti.
4. Lisää sipulit ja kuullota.
5. Lisää inkivääri ja paprika, kypsenä muutama minuutti.
6. Lisää ananakset ja loput mausteet, kiehuta hiljalleen muutama minuutti.

Ravintosisältö:

Koko resepti: P 97 g , R 34 g, H 51 g
Annosta kohti: P 24 g, R 9 g, H 13 g


Tarjosin hapanimelän broilerin teriyaki-kasvisten kanssa, mutta ei se olisi välttämättä lisuketta tarvinnut ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti