torstai 19. kesäkuuta 2014

Keräkaali-tomaattilisuke

Tämä lisuke on tarkoitettu sambialaisen papumuhennoksen kaveriksi, mutta sitä voi toki käyttää muidenkin ruokien lisukkeena. Helppo ohje, joka kasvisten pilkkomista lukuunottamatta hoituu helposti muun ruuanlaiton ohessa.

Keräkaali-tomaattilisuke (3-4 annosta)



400 g keräkaalia
4 tomaattia (300 g)
1/2 dl öljyä
1 dl vettä
2 tl suolaa
currya, mustapippuria, chiliä

1. Kypsennä hienonnettua kaalia vedessä ja öljyssä n. 15 min. ajan.
2. Lisää lohkotut tomaatit ja mausteet, sekoita hyvin.
3. Ana hautua pienellä lämmöllä n. 10 min.
4. Tarjoa kuumana tai kylmänä.

Ravintosisältö:

Koko resepti: P 7 g, R 47 g, H 25 g
Annosta kohti (3/4 annosta): P 2 g, R 16/12 g, H 8/6 g

Aluksi pilkoin kaalin ja laitoin sen kattilaan. Lisäsin öljyn ja veden. Laitoin vasta tässä vaiheessa lämmön päälle, jottei kaali ehdi palaa pilkkomisen aikana. Annoin kaalin kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä ja sekoittelin sitä pari kertaa kypsymisen aikana.

Kun kaali oli kypsynyt, lisäsin tomaatit isoina lohkoina ja mausteet. Sekoitin huolella ja jätin seoksen hautumaan kannen alle. Sekoitin pari kertaa hautumisen aikana. Lisukkeesta tuli aika vetistä, joten ehkä sitä olisi voinut kypsentää ilman kantta, jotta nesteet haihtuisivat vähän vähemmäksi.

Tarjosin lisukkeen lämpimänä sambialaisen papumuhennoksen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti