Keräkaali-tomaattilisuke (3-4 annosta)
400 g keräkaalia
4 tomaattia (300 g)
1/2 dl öljyä
1 dl vettä
2 tl suolaa
currya, mustapippuria, chiliä
1. Kypsennä hienonnettua kaalia vedessä ja öljyssä n. 15 min. ajan.
2. Lisää lohkotut tomaatit ja mausteet, sekoita hyvin.
3. Ana hautua pienellä lämmöllä n. 10 min.
4. Tarjoa kuumana tai kylmänä.
Ravintosisältö:
Koko resepti: P 7 g, R 47 g, H 25 g
Aluksi pilkoin kaalin ja laitoin sen kattilaan. Lisäsin öljyn ja veden. Laitoin vasta tässä vaiheessa lämmön päälle, jottei kaali ehdi palaa pilkkomisen aikana. Annoin kaalin kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä ja sekoittelin sitä pari kertaa kypsymisen aikana.

Tarjosin lisukkeen lämpimänä sambialaisen papumuhennoksen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti