tiistai 9. syyskuuta 2014

Sikamainen kaalipannu

Omenoita riittää, joten niistä kannattaa laittaa ruokaakin. Omenan kanssa sopii tietysti possu. Alunperin ohje on rojekti-vihkoista, mutta sitä on jälleen muokkailtu reilusti. Pilkkomisia lukuunottamatta tämä on hyvin nopea kokata joten se sopii kiireiseen arkiruokailuun.

Sikamainen kaalipannu (4-6 annosta)



600 g possun sisäfile
600 g kaalia
iso sipuli (100 g)
2 omenaa (150 g)
voita
1 rkl soijakastiketta
suolaa, pippuria, currya, salviaa

1. Viipaloi possut ohuiksi pikkupihveiksi.
2. Suikaloi kaali, silppua sipuli ja pilko omenat kuorineen.
3. Kuullota sipulit padassa, lisää kaalit ja anna hautua miedolla lämmöllä.
4. Paista possut nopeasti pannulla (n. 2 min. / puoli), mausta suolalla, pippurilla ja currylla.
5. Lisää omenat ja soijakastike kaaliseokseen ja sekoita, mausta suolalla ja pippurilla.
6. Nostele possunpalat kaaliseoksen päälle, ripottele pinnalle salviaa ja anna hautua vielä n. 5 min.


Tätä tehdessä kannattaa todellakin lukea ohje ennen kokkailuun ryhtymistä ja pilkkoa kaikki aineet valmiiksi (kuten ohjeessa käsketään) sillä muuten iskee kiire. Aloitin siis pilkkomalla possun ja kasvikset. Muovittoman syyskuun merkeissä ostin possuni lihatiskiltä, jotta sain sen paperiin pakattuna (muihinkaan aineisiin ei muovipakkauksia kulunut, tosin soijassa on muovikorkki, mutta ei nyt sentään ihan pilkkua tarvi viilata). Sitten käristin sipulit voissa ja lisäsin kaalin. Koska kaalin sekaan ei tule mitään nestettä (koska sitä lähtee kaalistakin irti) täytyy aluksi seosta hieman sekoitella ettei se pala pohjaan. Samaan aikaan paistoin possunpihvit pannulla, joten tekemistä riitti... Possuille riittää n. 2 min. paistoaikaa, sillä ne tekeytyvät vielä kaaliseoksen kanssa haudutettaessa. Mausteita laitoin aika reilusti, sillä kaaliseokseen ei mausteita niin paljoa tule.

Kun possut olivat kypsiä, sekoitin omenat ja mausteet kaaliseokseen ja nostelin sitten possut seoksen päälle. Heitin vielä perään possuista irronneen nesteen (jos nestettä ei ole irronnut, saa aromit pannulta talteen huuhtomalla pannun tilkalla vettä ja kaatamalla veden pataan) ja ripottelin pinnalle vähän salviaa. Ruoka hautui vielä n. 5 min. jolloin omenat olivat vähän pehmenneitä ja kaali sopivan kypsää. Lisuketta ei tämä ruoka tarvitse ellei halua jotain tuoretta (kuten salaattia) lisäksi askarrella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti