keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Katkarapuja kookoskastikkeessa

Rojekti-vihkosista resepti. Tämän ruokalajin voi syödä joko kulhosta lusikalla keiton tapaan tai sitten tarjota riisin tms. kanssa kastikkeena, annosmäärä riippuu myös syöntitavasta.

Katkarapuja kookoskastikkeessa (2-4 annosta)



250 g isoja katkarapuja (joko kokonaan kuorittuja tai pyrstöllisiä)
2 rkl öljyä
2 sipulia (n. 150 g)
2 sitruunaruohonvartta
2 chiliä
n. 2 1/2 cm pala inkivääriä
1 rkl juustokuminaa
1 rkl korianterinsiemeniä
3 rkl pähkinöitä (maapähkinä, cashew tms.)
2-3 tomaattia (n. 250 g)
2 rkl kalakastiketta
2 1/2 dl kookoskermaa tai -maitoa
ripaus ruoko- tai fariinisokeria
1/2 limen mehu

1. Pilko sipulit, chili ja tomaatit, murskaa pähkinät, kumina ja korianteri sekä suikaloi inkivääri.
2. Kuullota sipulit öljyssä, lisää halkaistu sitruunaruoho, chili, inkivääri, kumina ja korianteri.
3. Lisää pähkinät, tomaatit, kalakastike ja kookoskerma, kypsennä hetki kunnes tomaatit pehmenevät.
4. Lisää katkaravut ja hauduta pari minuuttia.
5. Viimeistele maku ripauksella sokeria ja limemehulla, tarjoa heti.


Jos reseptin kanssa haluaa hienostella, voi tomaatit kaltata (kastaa kuumaan veteen ja poistaa kuoret) ennen pilkkomista ja paahtaa pähkinät kuivalla pannulla ennen murskaamista. Sitruunaruohonvarret kannattaa halkaistaessa jättää tyvestä pieneltä matkalta kiinni toisiinsa, silloin niiden poistaminen ruuasta on helpompaa. Ruokaa ei saa kypsentää liian pitkään sen jälkeen kun katkaravut on lisätty, jotta ne eivät sitkisty. Tämä ruoka ei myöskään odota syöjää (koska ne ravut sitkistyy...) joten varmista, että ruokailijat ovat paikalla ennen katkarapujen lisäämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti