sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Uunijuurekset

Peruslisuke, joka toimii monien liharuokien seurana. Käytettäviä juureksia ja yrttejä voi vaihdella oman maun sekä saatavuuden mukaan. Kuva on otettu seoksesta, jossa on n. 1/2 lanttua, 1/4 porkkanaa, 1/4 punajuurta ja muutama pala palsternakkaa (omasta maasta pari testikappaletta, jotka olivat niin pieniä, ettei niistä paljon syötävää vielä ollut) ja yksi pienen pieni punasipulinjämä sekä yrtteinä kirveli ja oregano.

Uunijuurekset (n. 5 annosta)



n. 1 kg erilaisia juureksia (lanttua, porkkanaa, palsternakkaa, selleriä, sipulia, punajuurta jne.)
2 yrttiä (esim. oregano, kirveli, timjami, rosmariini)
suolaa, mustapippuria
öljyä

1. Pilko juurekset pieniksi paloiksi ja levitä uunipellille leivinpaperille.
2. Lorauta päälle öljyä ja mausta.
3. Kypsennä uunissa n. 200 asteessa n. 20-30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti