maanantai 1. syyskuuta 2014

Avokadopasta ilman pastaa

Koskapa pihalta löytyy kesäkurpitsaa, pitää siitä kehitellä ruokaa. Kesäkurpitsaspagetti on helppoa arkiruokaa joten piti vaan keksiä sopiva "pastakastike". Koska kaapissa sattui olemaan avokadoja, päätin kokeilla kuulua Gullichsenin avokadopastaa karppiversiona. Ohjeita tästä on netti pullollaan (alkuperäistä pastalla, karppi-, paleo- ja jopa raakaruokaversioita) mutta koska tämä vaan on niin h***n hyvää niin pitää reseptin oma versio plokiin tallettaa.

Avokadopasta ilman pastaa (2 annosta)



2 avokadoa
1/2 chili
1 valkosipulinkynsi
1 lime
kourallinen Pecorino romano -juustoa
oliiviöljyä
kourallinen tuoretta basilikaa
suolaa, mustapippuria
kesäkurpitsaspagettia (tai muuta kasviksista tehtyä "pastaa")

1. Pilko avokadot, chili, valkosipuli ja basilika kulhoon.
2. Purista sekaan limen mehu.
3. Lorauta joukkoon oliiviöljyä, lisää mausteet ja raastettu juusto, sekoita.
4. Anna maustua hetki (sen aikaa kun valmistaa "pastan") ja kaada kasvisten päälle.
5. Veistä pinnalle vielä muutamia juustolastuja.


Tiukemman linjan paleot (ja vegaanit) jättää juuston pois. Tosin juusto on omasta mielestäni aika tärkeä osa tätä reseptiä, mutta voihan sitä koittaa tehdä ilmankin, jos se juusto ei omaan ruokavalioon sovi. Raakaruokaversion saa kun lisäksi ei kypsennä "pastaa".

Chilin määrää voi muutella omien mieltymysten mukaan, tällaiselle ei-niin-tulisen ystävälle tuo puolikas aika mietoa chiliä oli ihan sopiva (potkua oli mutta ei polttanut suuta) mutta tulisemmasta pitävät voivat laittaa enemmän ja tulisempaa lajiketta. Ja monissa ohjeissa tämä määrä (2 avokadoa) on muka neljälle ruokailijalle, mutta ei se ainakaan meillä riittänyt kuin kahdelle :) .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti