keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Friteeratut munat sisilialaisittain

Vihdoin sain aikaiseksi ostettua itselleni Friidoja eli ulkokananmunia munataksista. Nyt siis keittiön nurkassa pötköttelee 60 (poislukien jo käytetyt) valkoista palleroa eli kuukauden munat. Eilen heti testattiin keitettyjä munia ja tänään tehtiin munaruokaa. Reseptin alkuperästä ei taaskaan ole tietoa, kun se löytyi rojekti-vihkoista, mutta luultavasti jonkun lehden (ehkä Hesarin) Italia-teemasta, kun ruualla on oikein italialainen nimikin. Alkuperäisessä reseptissä oli korppujauhokuorrute mutta se karpinnettiin mantelijauhoihin.

Friteeratut munat sisilialaisittain (2-4 annosta) **

(Uova sode in salsa di pomodoro)



5 munaa
mantelijauhoja
n. 3 dl tomaattisosetta (paseerattua tomaattia tai tomaattipyrettä + vettä)
suolaa, pippuria, (ripaus sokeria)
voita ja oliiviöljyä
tuoretta basilikaa

1. Keitä 4 munaa n. 8 min., jäähdytä, kuori ja puolita pituussuuntaan.
2. Vatkaa viimeisen munan rakenne rikki, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kierittele munanpuolikkaat munassa ja sitten mantelijauhoissa, joihin on laitettut ripaus suolaa.
4. Paista munanpuolikkaat pannulla voi-öljyseoksessa, nosta sivuun.
5. Laita pannulle tomaattisose (laimenna vedellä jos liian paksua), mausta ja hauduta hetki hiljalleen.
6. Lisää munat ja tuore basilika tomaattikastikkeeseen, tarkista maku.

Tarjosin munat lanttumuusin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti